Home Wat zijn we Wat doen we AYMA AMAS partners Contact

Amsterdam Mutual Aid System

NL / EN

AYMA

AYMA (Amsterdam Ymond Mutual Aid) is de publiekprivate samenwerking tussen AMAS, die voor het materieel zorgt, en de brandweerkorpsen van Amsterdam Amstelland, Kennemerland en Schiphol die verantwoordelijk zijn voor de expertise en mankracht. Samen bundelen deze partijen hun krachten ten aanzien van brandbestrijding bij grote tank en tankputbranden in de AYMA samenwerking.

Concreet voorbeeld van deze samenwerking vormt één van de operationele units van het AMAS materiaal, geplaatst bij Aircraft Fuel Supply op Schiphol. Deze unit kan worden ingezet door personeel van de brandweer Kennemerland en Schiphol. De andere operationele unit is gestald in het Westelijk Havengebied bij Zenith Energy en wordt ingezet door personeel van brandweer Amsterdam-Amstelland.

Op het moment dat er een tank of tankputbrand uitbreekt neemt het dienstdoende Hoofd Officier van Dienst van brandweer Amsterdam-Amstelland de beslissing tot inzet van AYMA in het geval het een bedrijf in het Westelijk Havengebied betreft. Als het een brand rond AFS betreft neemt de dienstdoende Hoofd Officier van Dienst van brandweer Kennemerland de beslissing tot inzet van AYMA.